De Duitse beurs wist in oktober een stevige bodem neer te zetten. En sinds dat moment is de DAX index flink in waarde gestegen. Zelfs het coronavirus lijkt daar op dit moment geen verandering in te kunnen brengen. Toch blijft een ‘gezonde’ beurscorrectie op de loer liggen.

Het beeld wat bij de Duitse beurs zichtbaar is, zien we bij de meeste andere beurzen ook terug. Als gevolg van het gestegen optimisme onder de beleggers blijven de aandelenmarkten goede zaken doen. En ook de Duitse beurs weet hier goed van te profiteren. Zo beweegt de DAX index op dit moment ook rond recordhoogte.

Komt de Duitse beurs onder druk te staan?

Volgens analist E. Cantoni moeten beleggers er echter niet zo zeker van zijn dat de Duitse beurs ook de komende tijd in de lift blijft zitten. Hij deelde op Twitter de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat de beursbeweging van de afgelopen maanden sterk lijkt op de beursbeweging van de periode augustus 2017 tot februari 2018. En uiteindelijk werd de Duitse beurs destijds geconfronteerd met een serieuze beurscorrectie.

Uiteraard biedt het verleden geen garantie voor de toekomst. Maar, deze grafiek maakt wel duidelijk dat beleggers juist nu voorzichtig te werk moeten gaan. Juist rond dit niveau kunnen de Duitse stieren het lastig gaan krijgen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)