Morgen mogen de Britten voor de derde keer in ruim vier jaar tijd hun stem laten horen. De Britse verkiezingen staan op het programma en deze verkiezingen moeten duidelijk maken welke route de Britten zullen gaan bewandelen als het gaat om uittreding uit de EU. Deze Britse verkiezingen zouden ook erg belangrijk kunnen zijn voor het lot van de Britse beurs.

Volgens de meest recente peilingen beschikt de Conservatieve Partij op dit moment over de beste papieren. Jeremy Corbyn slaagt er maar niet in zijn grote rivaal Boris Johnson te achterhalen: de afgelopen week kroop Labour stilletjes iets dichterbij in de peilingen, maar dat gaat met nog vijf dagen te gaan lang niet snel genoeg om de Conservatieve Partij echt zenuwachtig te krijgen. De regeringspartij staat in de laatste peilingen op gemiddeld 42 procent van de stemmen, terwijl Labour op 33 procent blijft steken: een verschil van negen procentpunt.

Bull Market bij de Britse beurs staat op het spel

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, is te zien dat de Britse beurs op dit moment onder druk staat. Zo wist de FTSE 100 index onlangs bij de steunlijn terecht te komen. En deze steunlijn is al sinds het begin van deze Bull Market (2009) intact. Mocht deze steunlijn in de nabije toekomst breken, dan komt er technisch gezien een einde aan de 10-jarige stierenmarkt.

Weten de Britse verkiezingen een nieuwe Bear Market te ontketenen?

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS