Al jarenlang weten de techaandelen hoge ogen te gooien op de beursvloer. Met name de Amerikaanse technologieaandelen wisten tijdens de afgelopen jaren in positieve zin op te vallen. Door de verkiezingsoverwinning van Joe Biden bestaat echter de kans dat de outperformance bij de techaandelen binnenkort ten einde komt.

Het zal niemand ontgaan zijn dat de Democraten tijdens de afgelopen week de laatste twee belangrijke senaatzetels wisten te bemachtigen. Als gevolg van deze verkiezingsoverwinning heeft de partij nu ook de meerderheid in de Senaat. Aangezien de Democraten ook al het Huis van Afgevaardigden in handen hebben, is het voor Biden een stuk gemakkelijker geworden om zijn besluiten door te voeren.

Techaandelen kunnen hun beste tijd gehad hebben

Biden heeft tijdens zijn verkiezingscampagne al meermaals laten weten dat hij de techbedrijven zou gaan aanpakken indien hij verkozen zal worden tot de nieuwe president van de VS. Mogelijk kan dat dus leiden tot een trenddraai bij de techaandelen. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van BCA Research, te zien dat de Nasdaq 100 index tijdens de afgelopen 12 jaar beduidend beter wist te presteren dan de S&P 500 index.

Op de grafiek is te zien dat de Nasdaq 100 index in het verleden wel vaker gedurende enige tijd wist te outperformen ten opzichte van de S&P 500 index. Maar, tijdens al die keren brak er op een gegeven moment ook weer een tijd aan waarbij de ‘normale’ aandelen juist de techaandelen wisten te verslaan. En mogelijk is dat moment nu aangebroken.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar