In februari 2020 werden beleggers geconfronteerd met een onverwachte beurscrash. Deze historische koersval is de geschiedenisboeken ingegaan als de ‘coronacrash’. Vandaag de dag houdt geen enkele belegger rekening met een nieuwe beurscrash. Maar, is dat optimisme juist niet het grootste gevaar?

Vorig jaar februari zag ook geen enkele belegger een beurscrash aankomen. Achteraf gezien kan je stellen dat dit opvallend te noemen was, aangezien het coronavirus destijds al stevig in opkomst was. Toch had niemand verwacht dat dit onbekende besmettelijke virus de wereldeconomie zou gaan platleggen. Opvallend genoeg gaf het onderliggende technische plaatje al vroegtijdig een waarschuwingssignaal af.

Het technische plaatje waarschuwt opnieuw voor een koersval

Opvallend genoeg is er op dit moment technisch gezien een sterke overeenkomst met februari 2020. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Thrasher Analytics, te zien dat tijdens de afgelopen handelsweek de Nasdaq Composite index wist te stijgen naar een 52-weekshoogtepunt, terwijl minder dan 40% van de aandelen binnen de index wisten te sluiten boven het 20-daagsgemiddelde. In de technische wereld wordt er in dat geval ook wel gesproken over een beursrally die niet door het overgrote deel van de aandelen gedragen wordt.

Op de grafiek is te zien dat een dergelijke ‘combinatie’ ook zichtbaar was in februari 2020. Dat wist destijds te leiden tot de coronacrash. Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst. Maar, beleggers kunnen de komende tijd maar beter voorzichtig te werk gaan. We kunnen namelijk moeilijk stellen dat de huidige beursrally gezond te noemen is.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)