Een ongezien herstel in Singapore. De economie maakte er een groei van maar liefst 14,3 procent tijdens het tweede kwartaal, de sterkste economische groei van de afgelopen 11 jaar. Ze kwamen dan ook van hun zwaarste economische teruval ooit door de coronapandemie. Ze deden 0,1 procent beter dan de voorspellingen van verschillende analisten.

Het ging de Singaporese economie goed af tijdens het tweede kwartaal van dit jaar. Er was namelijk een bijzonder sterk herstel, eentje dat we de afgelopen 11 jaar niet meer hebben gezien. De economie groeide van april tot en met juni met 14,3 procent, net ietsje beter dan analisten hadden voorspeld. Die dachten eerder aan een groei van 14,2 procent.

Het ministerie verklaarde dat de sterke groei logisch is gezien de Singaporese economie tijdens het tweede kwartaal vorig jaar met 13,3 procent was gekrompen. Na zulke terugval is de kans op een sterk herstel groot, vooral gezien de snelle uitrol van de wereldwijde vaccinatiecampagnes.

The strong growth was largely due to the low base in the second quarter of 2020 when GDP fell by 13.3 per cent due to the Circuit Breaker (CB) measures implemented from 7 April to 1 June 2020.

Sterk herstel

In verschillende sectoren is het economisch herstel in Singapore duidelijk merkbaar. De goederensector groeide met maar liefst 22,2 procent in vergelijking met een jaar geleden. De dienstensector groeide met 9,8 procent en de  maakindustrie groeide met 18,5 procent.

Het Zuidoost-Aziatische land heeft één van de hoogste vaccinatiepercentages ter wereld. Meer dan 70 procent van de inwoners heeft ten minste één vaccin gekregen en meer dan 41 procent is volledig ingeënt, zo blijkt uit de gegevens van het ministerie van Volksgezondheid.

Bronnen: CNBC

Foto: Ludovic LandryFlickr – CC BY-NC-SA 2.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>