Het is eens wat anders, maar enkele marktkenners raden beleggers en investeeders aan om de dip te kopen op de Chinese markten. De situatie in China is momenteel niet zo best gezien de coronabesmettingen en de logistieke problemen. Maar men beweert dat het ergste achter de rug is en dat de economie sterk zal herstellen de komende kwartalen.

Met zijn allen naar de Chinese aandelenmarkten nu de beurzen in Europa en de USA in een zware neerwaartse trend zitten? Volgens marktkenners zijn er koopjes te doen en raadt men aan om er de dip te kopen. Winnie Wu, strateeg bij Bank of America, merkt op dat de economie het zwaar heeft gehad de afgelopen twee kwartalen en dat er een ommekeer mogelijk is.

But you know, generally speaking, looking at the bigger picture, the worst in terms of corporate earnings, the disruptions, Covid cases — those should be behind us in the second quarter already.

De Chinese overheid houdt vast aan hun ‘zero-Covid’ beleid maar Wu merkt op dat er toch wijzigingen zijn om het beleid te versoepelen zodat de economie vooruit kan. En ondanks het hoge aantal coronabesmettingen, verwacht men niet dat China zal terugkeren naar de massale lockdowns. Ze zijn bereid om een andere methode te gebruiken.

We advise investors to ride on the rally and to take these short-term corrections as buying opportunities.

Koop de dip

Er is ook zoiets als de Bank of America ‘wax-and-wane indicator’. Dit meet het sentiment op basis van het kapitaal dat vloeit richting de Chinese markten en voorspelt op deze manier welke richting ze uit gaan. Op dit moment vertoont de indicator zeer ‘bullish’ signalen, er zou een 100 procent kans zijn dat de CSI 300 index zal stijgen in de nabije toekomst.

Bij Bank of America raden ze hun klanten aan om de dip te kopen op de Chinese aandelenmarkten. Deze aandelen hebben de afgelopen maand beter gepresteerd dan Amerikaanse en Europese aandelen. Enkele interessante spelers op de markt zijn Alibaba, JD.com, NetEase, Nio, Xpeng en BYD. Maar zoals altijd, raadt men aan voorzichtig te handelen.

Bronnen: Abigail Ng – CNBC

Foto: Davidgsteadman – FlickrPublic Domain

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!