De meest recente economische cijfers maken duidelijk dat Amerikaanse CEO’s onzeker zijn over de toekomst. En dat is eigenlijk niet verwonderlijk, want veel Amerikaanse bedrijven worden getroffen door het handelsbeleid van Donald Trump.

Uit diverse enquêtes blijkt dat het overgrote deel van de Amerikaanse CEO’s zich het meeste zorgen maakt over de handelsoorlog. Bijna elk Amerikaans bedrijf wordt direct of indirect geconfronteerd met de opgelegde importtarieven. En dan gaat het om zowel import- als exportbedrijven. En zolang de Amerikaanse CEO’s pessimistisch gestemd zijn over de toekomst, zullen de investeringen grotendeels uitblijven. Alleen de vervangsinvesteringen blijven in dat geval doorgaan.

Het pessimisme onder de CEO’s kan gaan afnemen

Toch is er nog hoop. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Macro Ops, te zien dat de prestatie van de S&P 500 index normaliter enkele maanden voorloopt op het sentiment onder de CEO’s. Met andere woorden raken CEO’s optimistischer op het moment dat de beurskoersen stijgen. En ten opzichte van de slotstand van 2018 noteert Wall Street nog steeds flink hoger. En zolang dat zo blijft, kan het pessimisme onder de Amerikaanse CEO’s gaan afnemen.

En op het moment dat de CEO’s weer durven te investeren, kan dat gaan leiden tot een groeistimulans.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar