De meeste beurzen hebben een teleurstellende handelsweek achter de rug liggen. Zo moesten de meeste indices het nodige terrein inleveren. Toch maken maar weinig beleggers zich zorgen over deze milde beurscorrectie. De meeste beleggers gaan er nog steeds vanuit dat dit slechts een ‘tijdelijke’ beurscorrectie betreft. Wat als het compleet anders loopt?

Afgelopen vrijdag kwamen de Amerikaanse beurzen aanvankelijk overtuigend uit de startblokken. Tijdens de laatste uren van de handelsdag werd echter de meeste winst uit handen gegeven. Met name de situatie bij de S&P 500 index ziet er volgens diverse analisten zorgwekkend uit. Mogelijk zouden de beurzen zelfs aan de vooravond van een nieuwe forse beursdaling staan.

Het belooft een spannende handelsweek te gaan worden

Volgens analist Yuriy Matso vertonen de Amerikaanse beurzen op dit moment grote gelijkenissen met de beursperiode van februari 2020. Op de bovenstaande grafiek is de situatie bij de Nasdaq 100 index in beeld gebracht. Volgens deze grafiek kunnen de beren massaal op het speelveld terugkeren indien de steunlijn bij 13.600 punten sneuvelt. Op dat moment kunnen de beren de regie terug in handen nemen. En we weten dat het dan erg snel bergafwaarts op de aandelenmarkten kan gaan.

Volgens deze grafiek belooft het in ieder geval een spannende handelsweek te gaan worden. Beleggers moeten hopen dat het verleden zich niet gaat herhalen. Mogelijk is het al wel verstandig om de veiligheidsriemen terug tevoorschijn te halen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)