De bitcoin zit nu al een ruime tijd in een sterke opwaartse trend waarbij het telkens nieuwe recordkoersen aantikt. Volgens strateeg Meltrem Demirors zal het momentum niet worden verstoord door zorgen en twijfels omtrent regelgeving. Ze beweert zelfs dat de beste tijd om in bitcoin te investeren, gisteren was. Met andere woorden, ze ziet nog veel opwaarts potentieel.

Crypto is weer ‘hot’, dat is duidelijk merkbaar aan de prijzen waaraan bitcoin, ethereum, ripple, etc… noteren. Maar hoe ziet de toekomst er uit voor digitale munten? Volgens Meltem Demirors, hoofdstrateeg bij CoinShares, was de beste tijd om in bitcoin te investeren gisteren.

The regulatory issues have been around for a long time, we’ve been dispelling them for a long time. At this point, our belief is: Bitcoin is not a question of if, but when. We certainly believe, you know, the best time to invest in bitcoin was yesterday — the second best time to allocate is today

Bitcoin zit sterk in de lift sinds begin 2021 en is tot nu toe dit jaar met meer dan 90 procent gestegen, volgens gegevens van Coin Metrics. Die sterke winsten zijn gedeeltelijk toegeschreven aan de toegenomen acceptatie van bitcoin door grote investeerders en bedrijven, waaronder Elon Musk’s Tesla en de Bank of New York Mellon.

Scepsis

Ze beweert dat een positie van 4 procent in bitcoin favorabel is. Echter is niet iedereen enthousiast over de populaire digitale munt. Aswath Damodaron van de universiteit van New York is sceptisch en noemt de bitcoin een speculatief spelletje en een ‘failed currency’.

Volgens Damodaron gedraagt de bitcoin zich meer als een aandeel met hoog risico in plaats van een ‘valuta’ en/of het betaalmiddel van de toekomst. Hij vindt dat een goede regelgeving noodzakelijk is om de koersschommelingen in te perken. Alleen op deze manier kan de bitcoin volgens hem effectief dienst doen als ‘wereldmunt’ om het traditionele systeem te omzeilen.

Bronnen: CNBC

Foto: QuoteInspector

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven