Enkele maanden geleden was er de consensus dat de Standard & Poor’s 500 aan 3.750 punten zou noteren eind 2021. Op het moment van schrijven noteert de S&P 500 al aan 3.666 punten en we moeten 2021 nog ingaan. De analisten van Wall Street hebben daarom hun koersdoel voor de S&P 500 bijgeschaafd naar gemiddeld 4.200 punten eind 2021, een optimistisch koersdoel dankzij de betere vooruitzichten voor het herstel van de Amerikaanse economie. 

Over het algemeen zijn zakenbanken en analisten positief over het beursjaar 2021. Men verwacht een sterk herstel van de Amerikaanse economie alsook van de wereldeconomie in zijn totaliteit. Het feit dat we nu al drie coronavaccins hebben, heeft het sentiment allemaal positiever gemaakt. Volgens strateeg Sean Darby zijn er veel katalysatoren die een ‘perfect backdrop’ zullen creëren voor 2021, oftewel een sterke basis voor 2021.

Easy monetary policy, a weak dollar, a rebound in the old economy accompanied by a synchronized global upswing is the perfect backdrop for the S&P 500 in 2021.

Hij verwacht dat de S&P 500 zal stijgen naar 4.200 punten tegen het einde van 2021. En hij is uiteraard niet alleen. Volgens Bloomberg schat Wall Street gemiddeld op een stijging naar 3.900 punten, oftewel een stijging van 8 procent. Een duidelijke winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, coronavaccins die zullen worden gedistribueerd, het beurssentiment en een sterk herstel van de wereldeconomie geven de beurzen goede steun.

Roaring 20s?

Goldman Sachs gelooft ook sterk in een stijging van de S&P 500 volgend jaar. Hun koersdoel is zelfs nog hoger dan dat van Darby. De analisten van de Amerikaanse zakenbank zien de index stijgen naar 4.300 punten en spreken zelfs over de ‘Roaring 20s’, een veelbelovende uitspraak.

Toch is niet iedereen zo positief gestemd over de beurshausse op dit moment. Michael Antonelli, strateeg bij Baird, is bullish voor het komende beursjaar maar stelt zich wel vragen bij de sterke stijging van de afgelopen maanden. Hij zou het niet gek vinden mochten de Amerikaanse aandelenmarkten een pauze inlassen, of zelfs lichtjes terrein prijsgeven, om vervolgens vanaf Q2 in 2021 opnieuw sterk te stijgen.

Bronnen: Yahoo Finance

Foto: Pikist

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>