In de maanden februari en maart werden de wereldwijde beurzen geconfronteerd met een historische beurscrash. Deze beursdaling zal de geschiedenisboeken ingaan als de ‘coronacrash’. Opvallend genoeg zag het ‘slimme geld’ deze beursdaling al vroegtijdig aankomen.

Afgelopen week wisten de wereldwijde beurzen opnieuw goede zaken te doen. Daarmee werd er een vervolg gegeven aan de sterke handelsweek van de week daarvoor. Weinig beleggers maken zich op dit moment zorgen over de toekomst.

Moeten beleggers vrezen voor een nieuwe beurscrash?

Als we het over het ‘slimme geld’ hebben, dan gaat het veelal om fondsbeheerders. Hun acties zijn van groot belang voor de richting van de beurzen, omdat zij een groot deel van het beleggingskapitaal vertegenwoordigen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de Smart Money Flow Index op dit moment lager noteert dan in februari het geval was. Destijds waarschuwde het ‘slimme geld’ ook al vroegtijdig voor een beursdaling. Destijds wist dat min of meer te resulteren in een beurscrash.

De Smart Index laat zien dat fondsbeheerders vandaag de dag pessimistischer gestemd zijn dan in februari het geval was. Gezien het verleden lijken beleggers er verstandig aan te doen om deze trend zeer serieus te nemen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)