Afgelopen week wisten de wereldwijde beurzen goede zaken te doen. Het vaccinnieuws van Pfizer zorgde voor optimisme op de beursvloer. Beleggers gaan er nu van uit dat het coronavirus binnenkort bestreden gaat worden. Ondertussen bevinden de beurzen zich in ‘Extreme Overbought’ gebied.

Vanaf de bodem van maart gerekend zijn de beurzen al met tientallen procenten in waarde gestegen. Tijdens de afgelopen week wist de S&P 500 index zelfs te stijgen naar een nieuwe recordkoers. Beleggers lijken op dit moment maar weinig aandacht te besteden aan de verkiezingsstrijd die nog steeds in de VS gaande is. President Trump lijkt voorlopig niet van plan te zijn om zijn nederlaag te erkennen.

Beleggers moeten rekening houden met een beurscorrectie

Volgens de analisten van Bespoke Investment Group is er op Wall Street op dit moment sprake van een zogenoemde ‘overgekochte situatie’. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bespoke, te zien dat de S&P 500 index zich in ‘Extreme Overbought’ gebied bevindt. Dit is bepaald op basis van de afstand tussen de koers van de toonaangevende Amerikaanse beurs en het 50-daagsgemiddelde.

Tijdens de afgelopen twee jaar wist de S&P 500 index meermaals in ‘Extreme Overbought’ gebied terecht te komen. Tijdens de meeste keren werd de Amerikaanse beurs niet veel later geconfronteerd met een (serieuze) beurscorrectie. We zijn dus gewaarschuwd.

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger