Techaandelen zijn al jarenlang de favoriete aandelen van beleggers. Dat is ook niet verwonderlijk te noemen, want de techsector wist tijdens de afgelopen jaren een beduidend betere prestatie af te leveren dan de meeste andere sectoren. En mogelijk gaat deze sector nog één keer vriend en vijand verrassen.

Tijdens de voorbijgaande weken wisten techaandelen in negatieve zin op te vallen. Steeds meer beleggers lijken inmiddels hun pijlen te richten op waarde- in plaats van groeiaandelen. Door de stijgende kapitaalrentes lijken de techaandelen hun beste tijd gehad te hebben. Maar, het technische plaatje laat een compleet ander verhaal zien.

Deze grafiek voorspelt een koersexplosie bij de techsector

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Yuriy Matso, is te zien dat de koersbeweging bij de Nasdaq 100 index van de afgelopen maanden doet denken aan de koersbeweging die zichtbaar was tijdens de periode 1999-2000. Volgens deze grafiek kan de techsector nog één keer in waarde exploderen op het moment dat de grens van 14.000 punten doorbroken wordt. Daarboven zal er een nieuwe stijgende trend van start gaan en op dat moment kan alles razendsnel verlopen. In het jaar 2000 wist dat uiteindelijk nog te leiden tot een beursstijging van ongeveer 80%.

Gezien de huidige marktomstandigheden lijkt een dergelijke beursstijging haast onmogelijk te zijn. Toch moeten beleggers niet vergeten dat het raar kan lopen op de beursvloer. En vooralsnog lijkt geen enkele belegger zich zorgen te maken over de historische waarderingen, dus wat dat betreft lijkt het nog gekker te kunnen. In dat geval kan de ‘underperformance’ bij de techsector snel omslaan in een ‘outperformance’.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.