Zakenbank Citigroup is actief op zoek gegaan naar trends die beleggers en investeerders geld kunnen opbrengen. Er zijn specifiek twee trends die jarenlang stand kunnen houden volgens Citigroup, namelijk groene energie en cybersecurity. Vooral de trend van de groene energie zou bijzonder lang kunnen meegaan gezien de wereldwijde participatie.

Welke sectoren gaan de komende jaren flink wat geld opleveren? Volgens zakenbank Citigroup kunnen beleggers en investeerders maar beter uitkijken naar groene energie en cybersecurity. Ken Peng, hoofdstrateeg bij Citi Private Bank, benadrukte dat vooral de sector van de groene energie bijzonder productief is op dit moment.

Governments from around the world from China to Europe to US are focusing on sustainable development and they are putting money where their mouths are.

Hij benadrukte dat de sector wat oververhit was geraakt in 2020. Beleggers en investeerders sprongen namelijk op de trein met geleend geld. In de maanden sinds januari trokken deze investeerders zich terug met als gevolg dat de markt met 40 procent daalde. Maar dit heeft volgens Peng een goede opportuniteit gecreëerd en is positief over de komende tien jaar.

Groene energie en cybersecurity

David Bailin, CIO bij Citi Global Wealth, deelt deze mening. Hij is ervan overtuigd dat de komende 5 tot 10 jaar in het teken zullen staan van hernieuwbare energie, vooral bij de jongere generatie. Hij zei dat klimaatverandering en sociale rechtvaardigheid, inclusief het bieden van gelijke toegang tot onderwijs en technologie, ‘unstoppable trends’ zullen zijn.

Ook aandelen van bedrijven die actief zijn op vlak van cybersecurity zouden volgens Citigroup aardig wat rendement kunnen gaan opleveren de komende jaren. Cybersecurity wordt hoe langer hoe meer cruciaal voor grote bedrijven. Het meest recente voorbeeld is dat van Colonial Pipeline, hackers wisten voor 8.900 kilometer leidingen plat te leggen.

Bronnen: CNBC

Foto: Mike Cohen – Flickr – CC BY 2.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>