De euro heeft dit jaar verrassend goede zaken gedaan. Aan het begin van dit jaar werd er door het merendeel van de analisten nog gevreesd voor een verdere daling van de Europese munt. De analisten zijn dus ook niet altijd te vertrouwen, dat blijkt maar weer.

De traders die aan het begin van dit jaar dwars tegen de adviezen van de analisten ingingen, hebben goede zaken gedaan. De zogenoemde Euro Index noteert namelijk op dit moment meer dan 11% hoger. Tegenover de dollar heeft de euro nog betere zaken gedaan. Toch is dit misschien wel het ideale moment voor de euro-traders onder ons om hun winsten veilig te stellen.

Gaat de euro te maken krijgen met een nieuwe daling?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van See It Market, is het gevaar voor het verdere koersverloop van de euro in beeld gebracht. Op dit moment is de beweeglijkheid rondom de Europese munt extreem laag. Dit wijst op een groot vertrouwen in een verdere stijging van de euro.

De laatste keer dat de volatiliteit zo laag was, was tijdens de zomer van 2014. Uiteindelijk vormde dat het startsein voor een daling van meer dan 20%. Aangezien we op dit moment, wat betreft de beweeglijkheid, weer een angstig laag niveau hebben bereikt, is het juist nu oppassen geblazen!