De aandelenmarkten zijn bezig aan de laatste weken van dit beursjaar. Normaliter weten de beurzen tijdens deze periode enorm goede zaken te doen. Tot nu toe is dit sowieso, over het algemeen gemeten, al een geweldig beursjaar. Toch maakt Goldman Sachs zich de nodige zorgen over de nabije toekomst.

In een uitgebreide analyse heeft de Amerikaanse zakenbank de huidige situatie in kaart gebracht. En uit de analyse van Goldman Sachs komt ook naar voren dat we sinds het begin van deze Bull Market (2009) niet meer te maken hebben gehad met een daling van meer dan 10%. Deze daling is gebaseerd op een portefeuille die voor 60% bestaat uit beleggingen in de S&P 500 index en voor 40% uit investeringen in 10-jarige Amerikaanse obligaties.

Gaat het record uit het jaar 1929 sneuvelen?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Goldman Sachs, is de huidige situatie in kaart gebracht. Sinds het jaar 1900 hebben we slechts één situatie gehad waarbij de periode zonder een correctie van meer dan 10% langer was. En dat was in het jaar 1929 toen we uiteindelijk ruim 9 jaar niet geconfronteerd werden met een daling van meer dan 10% op basis van de 60/40-portefeuille. De huidige fase noteert op 8,7 jaar.

Gezien deze grafiek hebben we dus te maken met een bijzondere Bull Market. De kans is aanwezig dat we volgend jaar het ‘record’ uit het jaar 1929 weten te verbreken. Toch is dit niet bepaald een gezonde trend. Een stijgende trend kenmerkt zich namelijk ook door ‘gezonde correcties’ en daar is op dit moment maar weinig van terug te zien.

NIEUW: Slim Beleggen – Het boek!

Vandaag presenteren met de nodige trots, ons eerste boek, met de ondubbelzinnige titel ‘Slim Beleggen’. De auteur van dienst, is tevens de oprichter van Slim Beleggen: Nico Pantelis. Via de methode van een kookboek, schrijft Nico Pantelis gerechten voor ieder type belegger. Van beginnend en onervaren, tot de beste experts. Van dagelijkse kost, tot een sterrenmenu. Wie kan leren koken, kan ook leren beleggen.

Bestel hier uw versie van ‘Slim Beleggen’ – Het Boek