Zonder enige twijfel is Fortnite dé hype van 2018. Het spel van Epic Games nam heel de gaming wereld in een storm. Letterlijk en figuurlijk. Maar het tij begint te keren. De groei van Fortnite valt stil en concurrenten ondernemen actie. Zo lanceert Activision binnenkort een potentiële Fortnite killer.

Epic Games lanceerde de gratis versie van Fortnite ongeveer een jaar geleden. Ondertussen spelen meer dan 100 miljoen mensen het spel. Fortnite bracht door zijn uniek business model in minder dan een jaar meer dan een miljard dollar op. Activision Blizzard, een van ’s werelds grootste beursgenoteerde game ontwikkelaars, zet nu een aanval in op het populaire Fortine.

Recent lanceerde Activision een private beta versie van Blackout, een gelijkaardige battle royal modus als Fortnite. En de recensies waren bijzonder positief. Blackout is een verbeterde versie van PlayerUnknown’s Battlegrounds, de originele battle royal versie van Activision die amper van de grond kwam door de populariteit van Fortnite.

Schrijf je hier in op onze gratis nieuwsbrief en ontvang iedere dag het belangrijkste nieuws in je mailbox: Slim Beleggen Daily >>

Blackout nieuw cash cow voor Activision

De Call of Duty: Black Ops IIII: Blackout, Battle Royale modus lag direct goed in de markt bij de streamers. Het trok onmiddellijk bijna 400.000 kijkers aan op Twitch. Populaire gamers waren vooral enthousiast over de kwaliteit en de fun-factor.

Volgens analist Mike Hickey heeft Blackout het potentieel om $500 miljoen aan jaarlijkse omzet te genereren voor Activision. Blackout is ook interessant voor investeerders. Het toont aan dat Fortnite geen bedreiging hoeft te zijn en dat de battle royal modus een opportuniteit biedt. In het afgelopen kwartaal boekte Acitivision een omzet van $1,6 miljard. De nieuwe Blackout game modus kan die omzet in de toekomst nog stijgen.

Fortnite heeft volgens analisten zijn piek gehad. In juni lag de groei slechts op +2%, ondanks de lancering van seizoen 5. Daarvoor kon Fortnite steeg groeien met minstens 10% op maandbasis.

Bron: Fool

Foto Credit: Activision