De aandelenmarkten zijn tijdens de afgelopen handelsweek geconfronteerd met de nodige tegenwind. De donkere wolken die al een tijdje boven de markten hangen, hebben pas nu koerseffect gehad. Als gevolg van de koersval is de angst onder de beleggers toegenomen. Beleggers hoeven misschien niet zo bang te zijn, want er is hulp onderweg.

Al geruime tijd zijn beleggers op de hoogte van de zorgen die er aanwezig zijn in de wereld. Zo zijn er al geruime tijd zorgen over de handelsoorlog. Tevens lopen de rentes op de Amerikaanse staatsobligaties ook al maanden op. De Italiaanse problematiek is onlangs aan het ‘hoofdpijndossier’ toegevoegd. En dat kan uiteindelijk de katalysator zijn geweest voor de daling op de aandelenmarkten.

Beleggers krijgen hulp uit onverwachte hoek

Toch hoeft deze beursdaling niet het einde te betekenen van de negenjarige stierenmarkt. Er is namelijk hulp onderweg. Zo is op de bovenstaande tabel te zien dat in de eerste maand van het kwartaal normaal gesproken de ‘buybacks’ behoorlijk laag zijn. Maar, het inkopen van eigen aandelen zit tijdens de komende twee maanden weer in de lift. De maand november is zelfs de op één na beste maand wat betreft de inkoopacties van de beursgenoteerde bedrijven.

Wat dat betreft zijn er dus grote ‘koopvolumes’ onderweg. Uiteraard profiteren de aandelenmarkten hier alleen van bij een min of meer gelijkblijvend verkoopvolume. En dat is nog wel te betwijfelen aangezien steeds meer beleggers een zijlijnpositie innemen.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>