Goud en zilver staan al maanden in de belangstelling. Dat is overigens niet verwonderlijk, want de onzekerheid in de wereld zorgt er voor dat beleggers vluchten naar veilige havens. En de edelmetalen weten al decennialang te fungeren als een ‘veilige haven’. Overigens blijft de zilverprijs duidelijk achter op de goudprijs.

Normaliter is er sprake van een sterke correlatie tussen de goudprijs en de zilverprijs. Toch weet de zilverprijs al enkele jaren minder goed te presteren dan de goudprijs. Ook in deze tijd lijken beleggers met name te kiezen voor goud. Het ‘kleine broertje’ wordt vaak uit het oog verloren.

Prijs voor fysiek zilver ligt boven het niveau van 2019

Toch hoeft dit in werkelijkheid niet het geval te zijn. De analisten van Crescat Capital LLC hebben namelijk een onderzoek verricht naar de ‘werkelijke’ zilverprijs. En zij komen tot de conclusie dat de prijs voor fysiek zilver op dit moment boven het niveau van 2019 ligt (boven de $ 20). En dat is bijzonder, want de zilverprijs (futures) laat op dit moment een prijs zien van rond de $ 17.

De mannen van Crescat Capital LLC laten weten dat de huidige divergentie nog nooit eerder is voorgekomen. Er lijkt ook geen goede verklaring voor aanwezig te zijn. Wel is te concluderen dat de prijs voor fysiek zilver op dit moment een stuk hoger ligt. En dat is niet vreemd, want beleggers hebben juist in deze tijd het liefst fysiek zilver in bezit.

Eenvoudig en goedkoop fysiek zilver kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop zilver BTW vrij, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de ZILVER SALE waarin geregeld zilver baren tegen spotprijs worden aangeboden!