De Dow Jones index wist afgelopen vrijdag voor het eerst boven de grens van 28.000 punten te sluiten. En daarmee wist de Amerikaanse index een nieuwe recordkoers op de borden te toveren. Op de beursvloer wordt er al gesproken over de magische grens van 30.000 punten. Een andere analist heeft het over een koersdoel van 42.000 punten.

Tijdens de afgelopen handelsweek wisten de beurzen opnieuw in waarde te stijgen. Gezien de beursbeweging van de afgelopen weken lijkt de eindejaarsrally nu al van kracht te zijn. En dat terwijl de winstteller voor dit jaar al op 25% staat.

Dow Jones index realiseert een belangrijke uitbraak

Volgens J.C. Parets, van All Star Charts, ziet de toekomst voor de Dow Jones index er nog steeds rooskleurig uit. Hij deelde via zijn website de bovenstaande grafiek waarop de beursbeweging van de Dow Jones index tijdens de afgelopen 100 jaar in beeld is gebracht. Parets doet een beroep op de Fibonaccilijn die tijdens de jaren ’30 is ontstaan. Volgens hem is deze Fibonaccilijn nog steeds relevant, want tijdens de afgelopen jaren boden de diverse Fibonacciniveaus meermaals zowel weerstand als steun.

Aangezien de Dow Jones index onlangs afstand heeft genomen van een belangrijke Fibonacciweerstand, mogen beleggers volgens Parets zich gaan focussen op het volgende koersdoel. En volgens deze grafiek ligt dat koersdoel rond de 42.000 punten.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS