De rivaliteit tussen Lionel Messi (Barcelona/Argentinië) en Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Portugal) gaat verder dan alleen het voetbalveld. Ook naast het veld strijden beide iconen vaak voor de grootste cheque op het einde van het seizoen. Met $111 miljoen extra op zijn bankrekening verdient Lionel Messi voor de eerste keer meer dan Cristiano Ronaldo.

Messi en Ronaldo zijn onafscheidelijke rivalen. Ze domineren het moderne voetbal. Ze verdeelden de laatste 10 jaar zo goed als alle prijzen onder elkaar. Het enige dat ontbreekt, is de wereldbeker voor landenteams. Daar strijden beide iconen de komende weken om. Financieel heeft Messi dit jaar al gewonnen.

Het kleine dribbelwonder van Barcelona verdiende het afgelopen jaar maar liefst $111 miljoen. Hij is daarmee de best betaalde voetballer en de 2e best betaalde atleet ter wereld. Enkel bokser Floyd Mayweather verdiende dit jaar meer. Mayweather bokste maar liefst $275 miljoen bij elkaar.

Cristiano Ronaldo is de 3e best betaalde atleet, voor die andere bokser Conor McGregor. Ronaldo verdiende de afgelopen 12 maanden een slordige $108 miljoen. Op de 5e plaats van best betaalde atleten ter wereld, staat nog een voetballer, Neymar. De Braziliaan hield aan zijn transfer naar Paris Saint Germain zo’n $90 miljoen over.

Messi en Ronaldo op weg naar $1 miljard

Messi dankt zijn recordjaar aan een nieuw contract dat hij tekende waardoor hij $84 miljoen per jaar verdient aan salarissen en bonussen. Dat is een loonsverhoging van 50%. Daar kwamen ook nog $27 miljoen aan sponsordeals bij.

Cristiano Ronaldo heeft een contract van $60 miljoen aan salaris en bonussen. Hij verdiende maar liefst $48 miljoen aan sponsordeals. Ronaldo is naast een wandelend reclamebord ook nog de meest populaire atleet ter wereld op sociale media met 322 miljoen volgers op Facebook, Twitter en Instagram. En daar steekt een volledige marketingmachine achter.

Volgens Forbes vergaarde Ronaldo al $750 miljoen gedurende zijn 16-jarige carrière. Messi staat na 13 jaar op $640 miljoen. Beide speler hebben nog een contract tot 2021 bij hun club. Met de huidige salarissen en sponsorcontracten zullen de 2 iconen van het voetbal de komende jaren de grens van $1 miljard aan inkomsten overstijgen.

Bekijk hier de volledige lijst met best betaalde atleten ter wereld.

Bron: Forbes

Foto Credit: Wikimedia Commons