In april had Charlie Lee, uitvinder van Litecoin en Derek Capo, CEO van TokenPay, nog een stevige woordenwisseling op Twitter. Maar dit woordengevecht eindigde in een samenwerking. Beide heren hadden namelijk hetzelfde probleem: financiering van banken. Dat probleem proberen ze nu samen op te lossen, door een bank te kopen.

Volgens Capo worden bankrekeningen afgesloten wanneer de banken nog maar een vermoeden hebben dat het betrekking heeft op cryptomunten. Er gingen al heel wat startups verloren omdat ze niet aan de nodige financiering geraakten. Daarop besloot TokenPay om een bank over te nemen … en een samenwerking met Litecoin zag hij wel zitten.

“Why don’t we talk about having a litecoin debit card so that you’ll have a real solution?” zei Derek Capo tegen Charlie Lee. “Because, you know, they had been trying very hard to have a litecoin debit card… I said, why don’t we talk?”.

Crypto heeft fiat nodig

Nu blijkt dat de Litecoin Foundation een belang heeft van 9,9% in de vrijwel onbekende Duitse WEG Bank. Litecoin betaalde daar niet voor. Het nam het belang van 9,9% van TokenPay over in ruil voor toekomstige technische samenwerking.

TokenPay verwierf daarna opnieuw een belang van 9,9% (de grens om geen melding te moeten maken). Het heeft ook al de intentie uitgesproken om het resterende belang van 80% over te nemen.

Indien de overname goedgekeurd wordt, zullen TokenPay en Litecoin over een betrouwbare bankpartner beschikken. En ze kunnen met WEG Bank de wereld verder klaarstomen voor de aankoop van goederen en diensten met cryptomunten.

Het duo Litecoin-TokenPay heeft echter nog een lang weg af te leggen vooraleer ze hun doel kunnen bereiken. WEG Bank is maar een kleine bank en kleine banken hebben altijd grote banken nodig indien ze geld over heel de wereld willen overschrijven, voornamelijk grote bedragen.

Maar Derek Capo is overtuigd: “The infrastructure is there, we just might have to potentially modify it for crypto-based services.”

Bron: CoinDesk

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)