Het herstel op de cryptomarkt is nu een dikke week bezig. De meerderheid van de munten noteren ‘hoog’ boven hun dieptepunt van 6 februari. Een opvallende en meer bekendere stijger uit dat lijstje is de litecoin. De munt steeg woensdag 30 procent in waarde door nieuws over de release date van de lancering van het LTC-betaalplatform en nieuws over de ‘scam’ hard fork.

Beleggers die litecoins in hun portefeuille hebben, zullen tevreden zijn met hun positie in de virtuele munt. Op woensdag 14 februari kreeg de munt namelijk een flinke ‘boost’. Ze steeg maar liefst 30 procent in waarde tegenover de dollar door nieuws over LitePay en de hard fork.

LitePay

Het bedrijf LitePay kondigde eerder al aan een betalingsdienst te willen opstarten waarbij het Litecoin-netwerk de hoofdrol zal spelen. Net zoals BitPay met bitcoin, wordt dit een betaalplatform waarbij je aan de hand van een kredietkaart kan betalen met litecoins. Deze week maakte LitePay bekend dat ze op 26 februari zullen starten met het verlenen van hun betaaldiensten.

Voorheen wisten we enkel dat het betaalplatform ergens eind deze maand geactiveerd zou worden, nu weten we dus precies wanneer. En dat valt in de smaak bij beleggers op de cryptomarkt, LitePay wordt steeds concreter en zal naar alle waarschijnlijkheid de prijs van litecoin ondersteunen.

Hard fork

Dan is er ook nog het nieuws over de allereerste hard fork waarbij er een tweede blockchain zou ontstaan naast de oorspronkelijk Litecoin blockchain. Op 19 februari zou ‘Litecoin Cash’ worden gecreëerd waarbij beleggers 10 LCC tokens krijgen (via ‘airdrop’) voor elke litecoin die ze in bezit hebben. Het is nog maar de vraag of dit allemaal ‘legit’ is.

Charlie Lee, oprichter van Litecoin, liet duidelijk weten dat zijn team hier niet achter staat en dat de poging om af te splitsen van het netwerk een ‘scam’ is. Eén ding is duidelijk, de hele commotie rond de munt zorgt ervoor dat beleggers litecoins inslaan om te kunnen deelnemen aan de ‘LCC airdrop’.

De munt is flink op weg richting zijn all-time high van 19 december vorig jaar, toen was de litecoin 371 dollar waard. Op het moment van schrijven noteert de virtuele munt aan 235 dollar.

Bronnen: Coin Telegraph, IEX

Foto: BTC Keychain – Flickr

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven