Tijdens de afgelopen jaren hebben diverse startups hun geluk beproefd op de financiële markten. Te denken valt aan bedrijven als Netflix, Tesla en Uber. Het valt op dat Europa sterk achterblijft op de VS als het gaat om startups. En dat kan in de toekomst een groot probleem gaan worden.

Het optimisme onder de beleggers is weer helemaal terug. En mede daardoor durven steeds meer niet-beursgenoteerde bedrijven een notering aan te vragen op de financiële markten. Zo maakte taxidienst Uber afgelopen week nog bekend dat het waarschijnlijk op 10 mei een beursnotering zal gaan krijgen op Wall Street.

Amerikaanse startups doen het stukken beter

Opvallend genoeg zijn er relatief gezien maar weinig Europese startups die tijdens de afgelopen jaren een beursnotering hebben gekregen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Financial Times, is te zien dat er in 2018 in de VS bijna zes keer zoveel geïnvesteerd is in startups. Het gaat hier om een bedrag van 130 miljard dollar, terwijl er voor ‘slechts’ 25 miljard dollar geïnvesteerd werd in Europese startups.

En aangezien de bedrijven van vandaag het verschil van morgen moeten gaan uitmaken, is deze trend zorgwekkend te noemen. De Amerikanen hebben een grote voorsprong als het gaat om startups. En dat zou Brussel toch wel serieus moeten nemen.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.