De Nasdaq 100 index wist gisteren te stijgen naar een nieuwe recordkoers. Ook de andere Amerikaanse indices zijn niet ver verwijderd meer van nieuwe recordhoogten. De imposante beursrally van de afgelopen maanden heeft er voor weten te zorgen dat beleggers weer massaal geloven in stijgende beurskoersen. De vraag is alleen of we wel blij moeten zijn met het huidige optimisme.

Uit onderzoek van SentimenTrader blijkt dat het zogenoemde ‘domme geld’ sinds het jaar 2010 niet meer zo optimistisch gestemd was. Als we over het ‘domme geld’ spreken dan gaat het vaak om particuliere beleggers die meestal op het verkeerde moment de markt weten te betreden. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van SentimenTrader, te zien dat deze beleggers aan het begin van dit jaar nog extreem pessimistisch gestemd waren. En juist toen kwam de imposante beursrally op gang.

Het ‘domme geld’ stapt altijd op het verkeerde moment in

Tevens blijkt uit onderzoek dat de S&P 500 index, na het bereiken van een dergelijk hoog niveau bij de Dumb Money Confidence Index, in het verleden altijd binnen twee tot acht weken geconfronteerd werd met een rode beursstand (ten opzichte van de koers die bereikt werd bij de hoge notering bij de Dumb Money Confidence Index).

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek geeft duidelijk aan dat beleggers de komende weken rekening moeten houden met een adempauze van de stier.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.