Al maandenlang weten de stieren een uitmuntende prestatie af te leveren. Met name de Amerikaanse stieren weten op dit moment in positieve zin op te vallen. Tijdens de afgelopen handelsweken werden de records op Wall Street verder aangescherpt. Het is echter nog maar de vraag of deze stijgende beweging ook de komende maanden intact blijft.

Langzaam maar zeker komen de Amerikaanse verkiezingen dichtbij. In november zal duidelijk worden of Trump zijn presidentstermijn met vier jaar mag verlengen, of dat hij zijn zetel in het Witte Huis moet inleveren aan Biden. Volgens de peilingen is Biden nog steeds in het voordeel, maar in het jaar 2016 kregen deze peilingen ook geen gelijk.

Moeten beleggers vrezen voor het einde van de beursrally?

Gezien de verkiezingsperikelen is het goed mogelijk dat de beurzen binnenkort geconfronteerd gaan worden met de nodige berentikken. Beleggers hebben immers een hekel aan onzekerheid, en die onzekerheid zal tijdens de komende weken verder gaan toenemen.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van NDR, is te zien dat de kans aanwezig is dat de Dow Jones index binnenkort weer richting het zuiden draait. De analisten van Ned Davis Research hebben de vergelijking getrokken met de beursrally’s van de jaren 1929 en 2001. Mochten de vergelijkingen met beide beursjaren standhouden, dan zou dat betekenen dat de stieren op dit moment op hun laatste benen lopen. Met alle gevolgen van dien.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)