Mohamed El-Erian, voormalig topman bij PIMCO en huidig chief economy bij Allianz, is niet verbaasd door de crash van cryptomunten in 2018. Maar hij ziet wel positieve signalen. De stap van institutionele beleggers op de markt is positief voor de lange termijn. Cryptomunten zullen blijven bestaan, aldus El-Erian.

Op de ‘Consensus: Invest in New York’ conferentie zei de hoog aangeschreven analist El-Erian dat cryptomunten steeds meer aanvaard zullen worden. Ze zullen een eigen ecosysteem vormen, als een nieuwe activaklasse. Al verwacht hij niet dat cryptomunten zo dominant zullen worden als men wil doen geloven.

I think cryptocurrencies will exist, they will become more and more widespread, but they will be part of an ecosystem. They will not be dominant as some of the early adopters believed them to be,”

Cryptomunten zijn als grondstoffen

Volgens de analist van Allianz ligt de overdrijvingsfase achter ons en begint het institutionele geld stappen te zetten om de markt te betreden. De markt gaat door een cyclus van overconsumptie dat de prijs van Bitcoin katapulteerde naar $20.000 en overproductie dat resulteerde in de huidige sell-off.

El-Erian ziet cryptomunten eerder als grondstoffen dan valuta: “They don’t have the intrinsic attributes of a currency. It is not going to replace money,”.

Bron: Kitco – Yahoo

Foto Credit: Pixaby

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)