Vliegtuigbouwer Boeing heeft de wind weer in de zeilen zitten. Het beursgenoteerde bedrijf wist namelijk tijdens de afgelopen dagen nieuwe recordkoersen te bereiken. De vraag is alleen of de vliegtuigbouwer over voldoende brandstof beschikt om deze rally in stand te houden.

Tijdens de afgelopen weken wist Boeing op de beursvloer te profiteren van de herstelbeweging die bij alle Amerikaanse indices zichtbaar was. Daarnaast liet de vliegtuigbouwer zelf weten dat het rekent op een flinke groei van de markt voor commerciële vliegtuigen. Aangezien Boeing marktleider is binnen de markt van vliegtuigbouwers, zal het bedrijf zonder twijfel profiteren van deze verwachte groei.

Het technische plaatje van Boeing ziet er niet goed uit

Wat dat betreft ziet het fundamentele plaatje er dus bijzonder goed uit. Toch moet daar wel bij vermeld worden dat dit goede nieuws uiteraard al voor een groot deel in de koers verwerkt zit. Het aandeel noteert immers 25 keer haar winst.

Volgens Sven Henrich, van NorthmanTrader, ziet het technische plaatje er wat minder rooskleurig uit voor Boeing. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat er sprake is van een negatieve divergentie tussen de beurskoers en de koers van de RSI-indicator. Met andere worden wordt de huidige rally niet ondersteund door de RSI-indicator. In het verleden wist deze negatieve divergentie meermaals te zorgen voor een flinke correctie die in het jaar 2008 zelfs wist uit te lopen tot een crash.