Thomas Corley bestudeerde bijna 4 jaar lang meer dan 200 miljonairs. Tijdens de interviews stelde hij bijna 150 verschillende vragen om de miljonairs beter te begrijpen. Daarna nam Corley 1,5 jaar de tijd om alles te verwerken en analyseren. Als er iemand weet hoe je miljonair moet worden, is het Thomas Corley wel. En het viel hem op dat er 3 types van mensen zijn die rijk worden.

Een van de belangrijkste dingen die Thomas Corley leerde, was hoe je rijk moet worden. 3 types van mensen sprongen er bovenuit. Wanneer jij een van onderstaande 3 types bent, kan ook jij rijk worden.

-1. De spaarder/belegger

Iets meer dan 1 op 5 van de miljonairs is rijk geworden door te sparen en beleggen. Deze miljonairs hebben geen schulden en een passief inkomen uit hun spaargeld/beleggingen dat voldoende is om de kosten van hun levensstandaard te dekken.

Daarnaast hadden ze allemaal:

  • Een lage levensstandaard
  • Een normaal inkomen
  • Een inkomen dat hoger ligt dan de kosten
  • Een inkomen dat hen in staat stelt om 20% te sparen
  • Ze investeren hun spaargeld in activa die geld opbrengen

Het duurde gemiddeld 32 jaar om gemiddeld €3 miljoen te verdienen.

-2. De virtuoos

Iets meer dan 1 op 4 is een ‘virtuoos’. Hiermee bedoelt Corley dat deze personen de beste zijn in hun carrière, beroep of sector. Ze werken vaak voor grote, beursgenoteerde, bedrijven of ze zijn eigenaar van hun eigen, zeer winstgevend, bedrijf.

Het duurde gemiddeld 20 jaar om gemiddeld €3,5 miljoen te verdienen.

-3. De dromer

Iets meer dan de helft van de miljonairs waren ‘dromers’. Dit zijn mensen die hun droom waarmaken. Deze mensen werden het rijkste van alle miljonairs, en ook het snelste. Ze durven groot genoeg dromen en ze realiseerden hun droom.

Het duurde gemiddeld 12 jaar om gemiddeld €7 miljoen te verdienen.

Bron: Time Money

Foto Credit: iStock