IT-miljardair Mark Cuban noemde recent Bitcoin een bubbel. Maar dat wil niet zeggen dat hij geen interesse heeft in cryptomunten. Meer nog, een van de bedrijven waarin hij investeerde plant een ICO. En Cuban denkt er serieus over na om mee te doen met deze ICO.

ICO – initial coin offering – is een soort van crowdfunding op basis van cryptomunten. De markt voor ICO’s is nog volatieler dan de cryptomarkt. Het is echter wel bijzonder populair. Recent crashte het netwerk van Ethereum nog door de enorme vraag naar een ICO.

Een van de bedrijven waarin Cuban investeerde, Unikrn, plant zo’n ICO in september. De miljardair bevestigde dat hij interesse heeft om te participeren in deze kapitaalronde. Via de ICO zal Unikrn geld ophalen via het netwerk van Ethereum, de 2e grootste cryptomunt na Bitcoin.

Unikrn is een digitaal platform voor sportweddenschappen via een virtuele munt. Hoewel Mark Cuban denkt dat Bitcoin een bubbel is, ziet hij blijkbaar wel waarde in toepassingen gebaseerd op het netwerk van Ethereum.

ICO’s zijn een bijzonder populaire manier geworden voor bedrijven die werken met blockchain technologie om geld op te halen. Zo haalde recent Bancor $150 miljoen op in 2 uur.

Toch moet je als belegger je niet blind staten op de gigantische winsten die ICO’s kunnen maken. Wie wil beleggen in ICO’s leest best dit artikel nog eens na: De voor- en nadelen van beleggen in Crypto ICO’s.

Bron: CNBC