Marc Faber van The Gloom, Boom & Doom Report heeft het niet voor de Amerikaanse aandelenmarkt. Hoewel de Amerikaanse indices opnieuw op recordkoers zitten, wijst hij erop dat bij een volgende crash beleggers tot 50% kunnen verliezen. Hij geeft 3 waardige alternatieven voor Amerikaanse aandelen.

Wanneer je naar de Amerikaanse aandelenmarkt kijkt’, zegt Faber op Squawk Alley, ‘dan zie je dat er veel aandelen lager gaan en veel aandelen lager noteren dan hun hoogste koers. Er is dus geen unaniem signaal dat de beurzen hoger gaan’.

Volgens Faber zijn de Amerikaanse beurzen ‘very distorted’ en bevinden beleggers zich in een kunstmatige markt.

We zitten ergens tussen 1999 en 2000”, zegt Dr. Doom die daarmee refereert naar de gigantische technologiebubbel eind vorige eeuw. Ook toen bleven aandelen stijgen tegen alle verwachtingen in om daarna tientallen procenten te verliezen. “Alles is een bubbel, geen enkele activa is nog goedkoop”.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en aandelennieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Faber is vooral bezorgd over de hoge waardering

Faber is ervan overtuigd dat president Trump goed is voor de markten en voor de economie, maar sommige dingen die hij doet spreken niet in zijn voordeel. De old-school analist is dan ook bezorgd dat Trump zijn agenda niet zal kunnen uitvoeren. Dat is iets waar de financiële markten aan deze waardering nog wel van uit gaan.

Hij voorziet 3 waardige alternatieven voor Amerikaanse aandelen:

Vastgoed en niet-Amerikaanse aandelen prefereert Faber in Azië. Ook bankaandelen in Europa vindt hij aantrekkelijk. Als grondstoffen kijkt Faber vooral naar de edelmetalen zoals goud en zilver.

Bron: CNBC