In plaats van 10 jaar Facebook te vieren, kijkt CEO Mark Zuckerberg naar de toekomst. Op de F8 conference zet Zuckerberg dubbel in op zijn masterplan voor de komende 10 jaar dat hij in 2016 voor de eerste keer aankondigde. Hoewel er nog veel ontwikkeling nodig is, zal de smartphone stilaan verdwijnen aldus de Facebook topman.

Zuckerberg zet niet alleen in op het einde van de smartphone, hij voorspelt ook het einde van Snapchat. En Facebook zal ook bedrijven als Google, Apple en Microsoft het vuur aan de schenen leggen. Facebook verwacht in de toekomst: artificiële intelligentie, alomtegenwoordige internet-connectiviteit, virtuele en verhoogde realiteit.

Facebook masterplan

Om de technologie van ‘verhoogde realiteit’ te versnellen, introduceert Facebook het ‘Camera Effects’ platform. Dit is een regelrechte aanval op Snapchat en voegt virtuele realiteit toe aan echte beelden.

Facebook zal externe ontwikkelaars toelaten om apps voor verhoogde realiteit te bouwen op het ‘Camera Effects’ platform. Dit zou bijvoorbeeld de deur open zetten voor gelijkaardige fenomenen zoals Pokémon Go.

Mark Zuckerberg heeft er geen geheim van gemaakt dat hij ontgoocheld is dat Facebook nooit een eigen mobiel besturingssysteem heeft kunnen ontwikkelen voor smartphones. Daarom wil het nu een vooraanstaande rol spelen in de nieuwe technologie na de smartphone.

Weg met de tv en de smartphone

Verhoogde en virtuele realiteit heeft in feite niet meer nodig dan een bril. Via de bril kan je alles zien. Zo zouden een televisie, smartphones, tablets e.d. in de toekomst allemaal overbodig worden. Het enige fysieke dat je nog nodig hebt, is de bril. Al de rest kan je ervaren in de virtuele of verhoogde realiteit.

Het probleem is natuurlijk dat de wereld draait op de productie van fysieke toestellen. Zuckerberg geeft dan ook toe dat er nog een lange weg is af te leggen. Op korte termijn zal vooral Snapchat eraan moeten geloven, maar op lange termijn komt Facebook ook in het vaarwater van bedrijven als Apple, Microsoft en Google.

Technologieaandelen breken uit! Dit wil je niet missen.

Het spektakel begint NU pas echt goed los te barsten in de technologiesector nu we na 16 jaar de all-time-high van de Nasdaq hebben overgeschreden. Vanaf nu mogen beleggers zich opmaken voor een nieuwe fase in de stierenmarkt. Deze fase was in het verleden steeds ENORM WINSTGEVEND voor beleggers in technologieaandelen.

LEES HIER indien u geen moment wilt missen van deze krachtige trend