De paniekverkopen op de financiële markten nadat de Federal Reserve de rente verlaagde, is meer dan begrijpelijk. Dat beweert Anthony Scaramucci, hedgefonds investeerder die voor een korte periode aan het hoofd stond van de dienst communicatie van het Witte Huis onder Trump. De reden voor de ‘sell-off’ heeft te maken met het feit men niet goed weet wat COVID-19 is.

Zondag besliste de Amerikaanse centrale bank om de rente nog maar eens te verlagen omwille van de impact van het coronavirus. De reactie op de Amerikaanse beurzen was niet min, de futures staan op -5 procent voor de opening van de handelsdag. Beleggers en investeerders vrezen namelijk dat de Amerikaanse economie, maar ook de wereldeconomie, dit jaar in een recessie zal belanden.

The reason why markets are selling off right now is we have a ton of information about the virus, but a very, very little amount of understanding.

Recessie

Wereldwijd zijn er meer dan 170.000 mensen besmet met het virus terwijl de dodentol de 6.500 heeft overstegen. Verschillende centrale banken zijn acties en maatregelen aan het nemen om de economie te ondersteunen om een nieuwe financiële crisis en recessie te vermijden.

So, what’s happening right now is we’re starting to price in the reduction in earnings for 2020 and the possibility now of a recession.

Scaramucci zegt dat er 90 procent kans is dat de Amerikaanse economie 4 tot 6 procent gaat krimpen tijdens het tweede kwartaal. En hij benadrukt dat er niet veel gaat veranderen tijdens het derde kwartaal. Met andere woorden, de kans op een recessie in de USA is dus heel groot.

Bronnen: CNBC

Foto: NCinDC – Flickr – CC BY-ND 2.0

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)