Tijdens de afgelopen handelsweek bleven de meeste beurzen dicht bij huis. Sommige beurzen wisten met een kleine plus de handelsweek af te sluiten, terwijl andere beurzen juist licht in het rood wisten te eindigen. Voorlopig lijkt het optimisme op de beursvloer nog niet verdwenen te zijn.

Traditioneel gezien breken binnenkort de beste handelsweken van het jaar aan. Deze periode staat op de beursvloer ook wel bekend als de ‘eindejaarsrally’. Tijdens de laatste beursweken van het jaar weten de meeste beurzen vaak goede zaken te doen. En steeds meer beleggers lijken zich daar op voor te bereiden.

Beleggers zetten massaal in op stijgende beurskoersen

Uit onderzoek van Bank of America blijkt dat er nog steeds sprake is van een groot optimisme onder de beleggers. Beleggers grijpen op dit moment elke kans aan om extra aandelen aan de portefeuille toe te voegen. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America, te zien dat er tijdens de afgelopen twee weken voor ruim 70 miljard dollar aan kapitaal richting de wereldwijde beurzen stroomde. Dit betreft de grootste kapitaalinstroom ooit.

Wat dat betreft lijken beleggers klaar voor een eventuele eindejaarsrally te zijn. Voor beleggers is het te hopen dat die eindsprint er uiteindelijk ook gaat komen. Mocht dat niet het geval zijn, dan kan het optimisme in een mum van tijd plaatsmaken voor pessimisme. Met alle gevolgen van dien.

3 ongeziene koopjes onder 5 dollar

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toekomstige toppers van de beurs te worden.

Download hier jouw gratis gids: 3 ongeziene koopjes onder 5 dollar