Als we denken aan de marktleider inzake elektrische voertuigen, dan kunnen we het er over eens zijn dat dit Tesla is. De Amerikaanse autofabrikant wist elk kwartaal steeds meer voertuigen af te leveren. Maar volgens John Murphy gaat het marktaandeel van Tesla de komende jaren fors afnemen door de stevige concurrentie op de markt.

Elektrische voertuigen winnen steeds meer en meer aan populariteit. Niet alleen op de aandelenmarkten, uiteraard ook op de wegen. De Amerikaanse autofabrikant Tesla is momenteel marktleider in dit segment dankzij hun pionierswerk en grote productiecapaciteiten. Hun marktaandeel is groot wat elektrische voertuigen betreft, maar dat kan niet blijven duren.

Volgens Bank of America analist John Murphy heeft Tesla nu een marktaandeel van net geen 70 procent. Hij verwacht dat dit cijfer zal gaan dalen tot 20 procent in de komende drie jaar. Andere autobouwers zijn namelijk evenzeer volop aan het investeren in elektrische voertuigen waardoor de concurrentie bikkelhard wordt. Denk bijvoorbeeld aan General Motors en Ford.

We expect Tesla’s market share to drop from about 70% in EVs to about 20% in the next three years. They [Ford and General Motors] are gaining the bulk of the market share we expect Tesla to lose.

Concurrentie

Het aantal registraties van voertuigen voor Tesla is gedaald van 79,5 procent in 2020 naar 66,3 procent in 2021. Terwijl andere automerken een stijging zien, zoals Ford, Volkswagen, General Motors en Audi. Murphy is van mening dat de verhoogde druk alleen maar zal toenemen. Zo merkt hij op dat de elektrische F-150 van Ford bijzonder populair is bij consumenten.

Ford CEO Jim Farley had eerder al laten weten dat ze van plan zijn om een productiecapaciteit van 600.000 stuks te halen de komende 22 maanden. Ook bij General Motors gaan ze fors investeren gezien de torenhoge vraag naar hun elektrische pickup truck.

Bronnen: Brian Sozzi – Yahoo Finance

Foto: Nick Youngson CC BY-SA 3.0 Pix4free.org

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>