Steeds meer grote bedrijven zien de voordelen van blockchain technologie, alsook betaalmaatschappij Mastercard. Ze zijn namelijk op zoek naar 175 nieuwe werknemers waaronder een aantal blockchain specialisten. Mastercard is van plan om hun financiële diensten uit te breiden en te verbeteren. Dat betekent dus ook dat ze gebruik zullen maken van blockchain technologie.

Mastercard is op zoek naar 175 profielen ter verbetering van hun dienstverlening. De nieuwe functies omvatten software engineers, blockchain specialisten, projectmanagers, analisten, productontwerpers, specialisten in cloud infrastructuur en beveiligingsexperts.

Het kantoor van Mastercard in Leopardstown, Dublin, huisvest momenteel 380 werknemers. Het is het hoofdkantoor van MasterCard Labs, de onderzoeks- en ontwikkelingsgroep van het bedrijf, waar het personeel momenteel werkt aan een aantal baanbrekende innovaties inzake betalingen.

Blockchain

De innovaties omvatten onder andere toepassingen met blockchain technologie. Sonya Geelong, verantwoordelijk manager voor Ierland, verklaarde dat Mastercard op zoek is naar een methode om de financiële diensten toegankelijker, beter en sneller te maken.

We’re driving projects that promote financial inclusion at home and abroad, and are working to provide consumers, businesses, and governments with the most innovative, safe and secure ways to pay

Eindelijk komt er schot in de zaak, Mastercard is namelijk al een tijdje onderzoek aan het doen naar de toepassing van blockchain technologie. In 2016 experimenteerde men al met API’s gebaseerd op blockchain. Vorig jaar in oktober maakten ze een mededeling dat de programma’s zouden gebruikt worden bij het vergemakkelijken van transacties tussen bedrijven.

Op 12 april hebben ze zelfs een aanvraag ingediend om een patent te nemen op een systeem dat zij hebben uitgewerkt. Er wordt gebruikt gemaakt van een blockchain om gegevens van transacties op te slaan zodat mensen geïdentificeerd kunnen worden en nepprofielen uit de boot vallen.

Bronnen: Bitzamp, Cryptona

Foto: StevePB – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>