zilver-baren

De mensen die de goud- en de zilverprijs hebben gevolgd zullen wel weten dat beide edelmetalen flink terrein hebben moeten inleveren. Sinds de top van 2011 hebben de goud- en zilverprijs beide het vertrouwen onder de beleggers verloren. Wij zijn echter een grafiek tegengekomen die laat zien dat de zilverprijs op dit moment wel eens heel interessant geprijsd zou kunnen zijn.

silver-vs-spx

Op de grafiek hierboven is de zilverprijs tegenover de S&P 500 index gezet. We kunnen zien dat de zilverprijs in 2011 in verhouding met de S&P 500 index wel erg duur geprijsd was. Op dit moment zien we echter dat we opnieuw de onderkant van het trendkanaal bereikt hebben. Volgens Gary Christenson is dit daarom ook het moment om de zilverprijs goed in de gaten te houden. Mocht de steunlijn immers opnieuw intact blijven, dan liggen volgens hem hogere koersen in het verschiet.

Deze grafiek laat zien dat zilver goedkoop geprijsd is

Volgens Gary Christenson laat deze grafiek goed zien dat zilver op dit moment erg interessant geprijsd is. Om echter nog meer te profiteren van een bodem bij de zilverprijs kunnen we ons het beste richten tot de aandelen uit de zilversector. De komende weken zal moeten blijken of de steunlijn opnieuw recht van spreken heeft. Mocht dat het geval zijn, dan zou de zilverprijs wel eens de bodem neergezet kunnen hebben. We weten allemaal nog wel wat er gebeurde toen de zilverprijs rond het jaar 2000 een bodem wist neer te zetten. Hetzelfde scenario lijkt nu opnieuw zeer aannemelijk te zijn.

>> Ontdek de beste mijnaandelen <<