Het beurssentiment zit in een dipje, dat is duidelijk merkbaar aan de prestaties van aandelen de afgelopen weken. Vooral speculatieve aandelen krijgen rake klappen, meer bepaald de meme aandelen AMC en GameStop. Maandag gingen beide aandelen respectievelijk 15,3 en 13,9 procent onderuit. Andere populaire WallStreetBets aandelen doorgaan hetzelfde.

Het eens zo sterke WallStreetBets-leger zwicht ook onder het negatieve beurssentiment en de sombere vooruitzichten. Aandelen die populair zijn op het forum van Reddit, ook wel meme aandelen genoemd, zijn de beursweek bijzonder slecht gestart. Vooral AMC en GameStop kreunen onder de druk met dalingen van respectievelijk 15,3 en 13,9 procent.

AMC verloor vrijdag ook al 7 procent van zijn waarde nadat CEO Adam Aron en CFO Sean Goodman een aanzienlijke portie van hun aandelen hadden verkocht. Het is nog maar de vraag of beide heren van plan zijn meer aandelen te gaan verkopen de komende periode.

Jaarrendement

GameStop, dat in januari een ongeziene stijging kende van 1.914 procent naar 347 dollar, noteert momenteel aan 136,88 dollar. Het lijkt er op dat de beleggers van WallStreetBets de schrik hebben te pakken en hun winsten aan het verzilveren zijn omdat ze vrezen voor een verdere daling van hun meme aandelen. Toch blijft het jaarrendement aanzienlijk.

Vooral voor GameStop en AMC, beide aandelen noteren dit jaar nog altijd 690 en 1050 procent hoger. Deze forse stijging is er omdat een leger van particuliere beleggers het gemunt had op shorters. GME en AMC waren zwaar geshorte aandelen. En met succes vermits het aantal shorters hun posities hebben gesloten uit angst een berg geld te verliezen.

Bronnen: Yun Li – CNBC

Foto: QuoteInspector

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>