De meme-stock mania is teruggekeerd naar de aandelenmarkten. De aandelen van AMC, GameStop en Bed Bath & Beyond stegen maandag fors. Hiermee verlengden ze hun grote winsten van de afgelopen week.

AMC steeg tot 16%. Hiermee staat haar winst van de afgelopen 5 handelsdagen op 70%. Bed Bath & Beyond steeg op maandag tot wel 40% en is hiermee in de afgelopen week meer dan verdubbeld. GameStop steeg maandag met meer dan 8,50%.

Alle 3 de consumentenaandelen hebben een fervente aanhang onder particuliere beleggers op Reddit en andere sociale mediaplatformen. Deze beleggers hopen professionele hedgefunds en grote institutionele bedrijven te straffen die deze aandelen shorten en dus hopen op een daling.

Reddit maalt niet om fundamentals

Dit leger van beleggers heeft zich op Reddit verenigd om de zogenaamde meme-stocks te steunen. De beleggers malen er niet om dat er ernstige vragen gesteld kunnen worden over de fundamentals van de bedrijven. Alles 3 de bedrijven zullen naar verwachting dit jaar en volgend jaar immers geld verliezen.

Streaming en gamedownloads vormen uitdagingen voor AMC en GameStop. Bed Bath & Beyond heeft net zijn CEO ontslagen na minder dan drie jaar aan de slag te zijn geweest nadat het bedrijf in juni belabberde resultaten rapporteerde.

Dit is echter allemaal niet van belang voor de “apes” zoals de beleggers zich noemen.

Zelfs nu shorters deze aandelen blijven omsingelen, hebben de “apes” voorlopig de overhand. Het aandeel van AMC is dit jaar met 5% gedaald. Dit is een stuk beter dan de bredere markt. Het is hiernaast een relatief klein verlies als je bedenkt dat het aandeel in 2021 met bijna 1 200% is gestegen.

GameStop is meer dan 20% gestegen in 2022, na een piek van bijna 700% vorig jaar. Bed Bath & Beyond noteert echter nog steeds aan een verlies van meer dan 20% op jaarbasis, zelfs na de recente stijging.

Bron: CNN
Foto: iStock