De laatste weken staan de beurzen vooral in het tegen van de handelsoorlog. De twee grootste economieën van de wereld, Amerika en China, zitten in een diep conflict en bestoken elkaar heen en weer met tarieven. Maar wie denkt dat er alleen maar verliezers zijn, heeft het mis.

Importtarieven op Chinees staal kunnen bijvoorbeeld Amerikaanse staalproducenten helpen. En zo gaat dat ook bij andere sectoren.

Uiteindelijk leidt de beurs als geheel onder het handelsconflict. Maar Robert Ross, voormalig analist bij Merrill Lynch, heeft drie aandelen gevonden die juist profiteren van de handelsoorlog. Het mooie aan de drie bedrijven is dat ze volgens Ross allemaal stabiel zijn en een goed dividend betalen.

#1 Nucor Corp.

Nucor Corp is de grootste Amerikaanse staalproducent. Voor Nucor zijn de tarieven van Trump dan ook een geschenk uit de hemel. Dat komt doordat bijvoorbeeld een bedrijf als Ford nu zijn staal bij Nucor inkoopt, in plaats van in China.

Hierdoor stijgen de inkomsten van Nucor. De CEO van de staalproducent zei, sinds de start van de tarieven:

Een recordjaar voor Nucor.

Nucor heeft een dividendrendement van 2,9 procent. Daarnaast heeft het een laag uitbetalingspercentage. Dat wil zeggen dat slechts een klein gedeelte van de winst naar dividend gaat, waardoor het dividend makkelijk gehandhaafd kan worden.

#2 Hubbell Inc.

Het Amerikaanse elektronicabedrijf Hubbell profiteert ook van de handelsoorlog. Zo gelden er momenteel ook tarieven op goedkope Chinese elektronicaproducten. Door deze tarieven worden de producten van Hubbell aantrekkelijker.

Het elektronicabedrijf heeft een dividendrendement van 2,7 procent. Net als Nucor heeft Hubbell een laag uitbetalingspercentage. Dus een relatief veilig dividend.

#3 Rockwell Automation, Inc.

Rockwell is een Amerikaans automatiseringsbedrijf. Het bedrijf profiteert om dezelfde als Nucor en Hubbell van de handelsoorlog.

Bij Rockwell stijgt het dividend al negen jaar op rij. En net zoals bij de andere bedrijven in dit lijstje is het dividend veilig. Zo is het uitbetalingspercentage bij Rockwell laag.

Bron: Mauldineconomics

Foto: iStock