Meta, het moederbedrijf van Facebook, heeft dinsdag aangekondigd dat ze nogmaals 10.000 werknemers de laan zullen uitsturen als gevolg van de verminderde activiteiten wereldwijd. In november werden er ook al 11.000 werknemers ontslaan. CEO Mark Zuckerberg noemt 2023 het ‘jaar van efficiëntie’ en gaat op zoek naar meer kostenbesparingen.

Nog maar eens een ontslagronde, bij Meta Platforms zullen opnieuw 10.000 werknemers de gouden handdruk krijgen. Dat was ook al het geval in november vorig jaar, toen werden er 11.000 werknemers ontslagen. Daarenboven gaan ze herstructureren om de kostenbesparing van 3 miljard dollar naar 5 miljard dollar op te krikken.

Daarbovenop zullen ze 5.000 openstaande vacatures niet invullen. CEO Mark Zuckerberg benadrukt dat het noodzakelijk is om op zoek te gaan naar efficiëntie, hij verwacht immers dat de economische uitdagingen op het wereldtoneel nog enkele jaren zullen blijven aanhouden.

Here’s the timeline you should expect: over the next couple of months, org leaders will announce restructuring plans focused on flattening our orgs, canceling lower priority projects, and reducing our hiring rates.

Efficiëntie

Voor 2023 verwacht Zuckerberg de totale kosten te kunnen drukken van 92 miljard dollar naar 86 miljard dollar. Hij bestempelt het jaar dan ook als het ‘jaar van efficiëntie’. Hij wil van Meta Platforms een sterker en flexibeler bedrijf maken dat toekomstige uitdagingen, op eender welk niveau, gemakkelijker de baas kan.

Zuckerberg liet ook weten dat Meta van plan is slecht presterende of niet-essentiële projecten te elimineren. Desondanks investeert Meta nog steeds miljarden dollars in de ontwikkeling van virtual en augmented reality-technologieën die nodig zijn voor de creatie van de metaverse. In 2022 leed de Reality Labs-divisie, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de metaverse, een verlies van ongeveer 13,7 miljard dollar op 2,16 miljard dollar aan inkomsten.

Bronnen: Jonathan Vanian & Rohan Goswami – CNBC

Foto: Stock CatalogFlickrCC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>