MetaMask, de toonaangevende cryptocurrency wallet, heeft een baanbrekende stap gezet om investeerders een nog breder scala aan mogelijkheden te bieden. Ze hebben zojuist de open bèta van hun nieuwe functie genaamd “Snaps” aangekondigd, die het eenvoudiger maakt om toegang te krijgen tot verschillende blockchain-netwerken.

Wat is MetaMask Snaps?

Met MetaMask Snaps kunnen ontwikkelaars aanpasbare extensies maken waarmee ze de functionaliteit van de MetaMask-portemonnee kunnen uitbreiden naar blockchain-netwerken buiten Ethereum en EVM-compatibele ketens.

Dit betekent dat investeerders nu toegang hebben tot netwerken zoals Bitcoin, Solana en Cosmos Network via hun vertrouwde MetaMask-wallet.

Volgens MetaMask zelf:

Met MetaMask Snaps kun je functies en mogelijkheden van onafhankelijke ontwikkelaars toevoegen aan je MetaMask. Je favoriete wallet is nu modulair!

Na beoordeling en publicatie kunnen deze Snaps door elke MetaMask-gebruiker worden geïnstalleerd.

Snaps verbreed mogelijkheden in cryptowereld

Deze nieuwe functie maakt het niet alleen mogelijk om toegang te krijgen tot verschillende blockchain-netwerken, maar creëert ook een marktplaats voor ontwikkelaars om hun Snaps aan te bieden.

Deze nieuwe mogelijkheid om MetaMask aan te passen en uit te breiden met Snaps is een stap naar een meer open en aanpasbaar ecosysteem in de wereld van blockchain en cryptocurrencies.

MetaMask roept gebruikers op om de open bèta van Snaps uit te proberen en feedback te geven om de toekomstige ontwikkeling van MetaMask vorm te geven.

Bron: The Daily Hodl
Foto: iStock