Het Tokyo-gebaseerde Metaplanet heeft aangekondigd dat het bitcoin heeft omarmd als een slimme strategische zet om zich te beschermen tegen de onzekerheden rond de Japanse economie. Het bedrijf, dat investeert in vroege stadia van bedrijven, zet nu vol in op bitcoin naast belangen in commercieel vastgoed.

Japanse schulden en yenproblemen stimuleren BTC-aankopen

De beslissing van Metaplanet komt op een moment dat Japan worstelt met een hoge overheidsschuld en een zwakke yen. Ze hebben sinds april 117,7 BTC ($7,19 miljoen) verworven, in navolging van MicroStrategy.

De schuldenberg van Japan is momenteel de hoogste onder de ontwikkelde landen, volgens het Internationaal Monetair Fonds:

Metaplanet heeft zich teruggetrokken uit Web3 en concentreert zich nu op bitcoin en commercieel vastgoed. Dit gebeurt te midden van Japan’s fiscale crisis, waarbij bitcoin wordt gezien als een hedge tegen financiële onverantwoordelijkheid.

BOJ worstelt met renteverhoging door hoge schuldenlast

De Bank of Japan (BOJ) heeft moeite gehad om de rentetarieven te verhogen vanwege het hoge schuldniveau, wat de yen heeft verzwakt.

Terwijl de Fed de rente verhoogt, blijft de Japanse rente laag. Dit heeft geleid tot een sterke daling van de yen vergeleken met de dollar, waardoor de BOJ heeft ingegrepen op de valutamarkten.

Metaplanet is van plan om bitcoin op lange termijn vast te houden als een manier om minimale belastbare winsten te realiseren. Het bedrijf zal ook meer bitcoin verwerven door langlopende yenverplichtingen uit te geven wanneer de kans zich voordoet.

Bron: CoinDesk
Foto: iStock