De metaverse is wellicht één van de meest gehypete dingen van de afgelopen maanden, vooral na de naamsverandering van Facebook naar Meta Platforms. Beleggers kunnen investeren in de metaverse door individuele aandelen te kopen van bv. het voormalige Facebook, maar ook ETFs. In Zuid-Korea zijn deze exchange-traded funds namelijk bijzonder populair.

De metaverse, er wordt veel over geschreven en gepraat. Wordt dit een onderdeel van de nieuwe generatie internet of is het gebakken lucht? Voorlopig lijkt de metaverse hoge ogen te gooien en wordt er veel verwacht van deze nieuwe digitale wereld. Tal van bedrijven springen op de kar en zoeken toepassingen en diensten om munt te slaan uit deze nieuwe ontwikkeling.

Ook beleggers en investeerders kunnen mee op de kar springen. Bedrijven zoals Meta Platforms, Apple, Amazon, Nvidia, Snapchat, Matterport en noem maar op, zijn belangrijke spelers binnen de metaverse. Wie hier in wil investeren, kan individuele aandelen kopen van deze bedrijven. Maar het kan ook ‘veiliger’, namelijk door middel van exchange-traded funds.

ETFs

In de Verenigde Staten is de Roundhill Ball Metaverse ETF (META) één van de meest populaire tot nu toe. Ook in Zuid-Korea is de hype rond metaverse ETFs sterk aan het groeien. Daar werden in oktober vorig jaar al vier metaverse ETFs gelanceerd. Sinds 19 januari dit jaar zijn er vier nieuwe ETFs bijgekomen wat een totaal maakt van acht exchange-traded funds.

Op dit moment steekt er ongeveer 1 miljard dollar in deze fondsen waarvan 800 miljoen dollar in ETFs steekt die zich voornamelijk focussen op Zuid-Koreaanse bedrijven. De rest van het kapitaal is verdeeld over globale bedrijven, meer bepaald chipmakers en techbedrijven.

Meer dan 70 procent van het kapitaal dat richting deze fondsen stroomt, komt van particuliere beleggers en investeerders. Niet verwonderlijk vermits dit type van investering behoorlijk ‘veilig’ is gezien het een korf aandelen is waarbij de risico’s verspreid zijn. De toestroom van kapitaal zal de metaverse in ieder geval helpen om sneller te groeien de komende jaren.

Bronnen: Weizhen Tan – CNBC

Foto: Tumisu – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>