Het was een bewogen beursdag op de Amerikaanse aandelenmarkten dinsdag. Tijdens de ‘earnings call’ van Microsoft bleek dat de vooruitzichten qua omzet dit kwartaal gaan teleurstellen. Eerst wisten ze beleggers blij te maken met beter dan verwachte resultaten voor Q4 vorig jaar. Maar al snel ging het aandeel lager door de sombere vooruitzichten.

Gisteren was een belangrijke dag voor Wall Street, techgigant Microsoft maakte hun kwartaalrapport voor Q4 van vorig jaar bekend en deelden ze hun vooruitzichten voor komende kwartalen. Initieel was er geen vuiltje aan de lucht. Tijdens het laatste kwartaal vorig jaar presteerden ze veel beter dan verwacht, het aandeel schoot met 4 procent omhoog.

Maar dat positivisme werd snel de kop ingedrukt. Ze voorspellen namelijk dat de omzet voor dit kwartaal gaat teleurstellen met als gevolg dat het aandeel met 5,25 procent daalde. Maribel Lopez, analist bij Lopez Research, benadrukte dat Microsoft eigenlijk heeft toegegeven dat de ‘cloud slowdown’ eindelijk is begonnen.

Basically, Microsoft admitted that the cloud slowdown we’d all feared has finally arrived.

Cloud

De vertraging omtrent cloudcomputing doet ook andere bedrijven ‘bloeden’, Amazon en Salesforce deelden evenzeer in de klappen. Het rapport van Microsoft luidt het begin van het inkomsten seizoen in voor de mega-cap technologiebedrijven, waarbij de Nasdaq zijn slechtste jaar sinds 2008 achter de rug heeft. Het is in ieder geval niet veelbelovend.

Microsoft CEO Satya Nadella probeerde de gemoederen nog te bedaren door te zeggen dat hun klanten voorzichtiger zijn geworden door de macroeconomische sitautie op het wereldtoneel. Hij verwacht dat dit een jaartje zal blijven aanhouden en dat de vooruitzichten in 2024 zullen verbeteren. Het aandeel van Microsoft noteert bijna 30 procent onder zijn piek.

Bronnen: Therese Poletti – Marketwatch

Foto: Microsoft Logo – Ajay SureshFlickrCC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>