De beruchte shorter Hindenburg Research kondigde een shortpositie aan in de bedrijven van Adani Group. Dit is het bedrijf van Gautam Adani, de rijkste persoon in Azië en de vierde rijkste persoon ter wereld.

Naar eigen zeggen voert Hindenburg reeds jaren een onderzoek naar Adani Group. In dit onderzoek wordt er “bewijs” geleverd dat het Indiase conglomeraat in de loop van tientallen jaren betrokken is geweest bij aandelenmanipulatie een boekhoudkundige fraude.

De aan Adani gelieerde aandelen kende een forse tik door dit rapport. Adani Port verloor meer dan 5%. De koers van Adani Power daalde met meer dan 4,5% en ook Adani Transmission verloor ongeveer 5%.

Adani ontkent

Adani Group ontkende alle beschuldigingen. Het bedrijf noemde het rapport van Hindenburg een kwaadaardige combinatie van selectieve misinformatie. Het voegde hier aan toe dat het steeds de wetten heeft nageleefd.

De groep zei ook dat Hindenburg zijn verslag publiceerde zonder een poging te doen om contact met op te nemen of de bevindingen te checken.

Bron: CNBC
Foto: iStock