Het grote Microsoft heeft aangekondigd dat ze gameontwikkelaar Activision Blizzard willen kopen voor 68,7 miljoen dollar. Dat betekent dat Microsoft 95 dollar per aandeel zal neertellen om de ontwikkelaar van ‘Call of Duty’ te kunnen inlijven. Het aandeel van Activision Blizzard schoot met 32 procent de hoogte in bij de start van de handelsdag dinsdag.

Activision Blizzard, de gameontwikkelaar bekend van computerspellen zoals Call of Duty en Guitar Hero staat in het vizier van Microsoft. Er is een deal in de maak ter waarde van 68,7 miljard dollar. Microsoft zal 95 dollar per aandeel neertellen om de gameontwikkelaar volledig in handen te krijgen. Het aandeel van Activision maakte alvast een grote sprong.

Activision Blizzard opende de handelsdag dinsdag aan 32 procent in de plus om vervolgens te eindigen aan 25 procent. Het aandeel van Microsoft daalde met 2 procent. De overname van Activision zal de grootste ooit worden in de geschiedenis van het bedrijf, bijna drie keer zo groot dan de overname van LinkedIn in 2016 waar Microsoft 26,2 miljard voor betaalde.

Men verwacht de deal te kunnen afronden in 2023 maar dat is nog niet zeker. Amerikaanse regulatoren hebben reeds laten weten dat ze de overname streng zullen evalueren. Er is dus een kans dat de overname niet zal kunnen doorgaan omwille van overheidsregels.

Gaming en metaverse

Microsoft is de laatste jaren meer aan het inzetten op gaming. In 2014 kochten ze Mojang voor 2,5 miljard dollar, een ontwikkelaar bekend van het spel Minecraft. Vorig jaar kochten ze Bethesda voor 7,5 miljard dollar. Deze overnames spelen ook een belangrijke rol om te concurreren met Meta in een poging om de leiding te nemen binnen de metaverse. CEO Satya Nadella ziet echter verschillende digitale werelden in plaats van eentje.

When we think about our vision for what a metaverse can be, we believe there won’t be a single, centralized metaverse.

De overname van Activision Blizzard zou Microsoft kunnen helpen om hun aanwezigheid binnen de metaverse te vergroten. Microsoft heeft echter nog geen betaalbare virtual reality-headsets die nodig zijn voor de metaverse. Hun huidige HoloLens kost gemiddeld 4.000 dollar. Ze zullen dus met een oplossing moeten komen willen ze kunnen concurreren met Meta.

Bronnen: Steve Kovach – CNBC

Foto: Amrothman – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>