In alle stilte is Microsoft bezig om al zijn diensten te overbruggen met het gebruik van blockchain. 3 jaar geleden was Azure van Microsoft (na AWS van Amazon de belangrijkste speler in clouddiensten) het eerste cloudplatform dat blockchain integreerde. Vandaag wordt blockchain doorgetrokken naar andere diensten. Zo wordt Microsoft een van de dominante blockchainspelers.

De bedoeling van Microsoft is dat bedrijven hun data kunnen verplaatsen naar de cloud en van daaruit op de blockchain. Bedrijven als Salesforce, Dynamics 365 CRM Online, SAP, de eigen Office 365 Outlook en zelfs Twitter kunnen hiervan profiteren.

Blockchain empowers the next step – enabling a single, authentic data set shared across counterparties. This is already improving the way transactions happen,” – zegt Matt Kerner, general manager van Microsoft Azure.

Schrijf je hier in op onze gratis nieuwsbrief en ontvang iedere dag het belangrijkste beursnieuws in je mailbox: Slim Beleggen Daily >>

Blockchain nodig voor artificiële intelligentie

Volgens Microsoft biedt blockchain een gigantisch voordeel wanneer je cloudinfrastructuur met blockchaininfrastructuur verbindt. Er wordt weinig over gesproken, maar de combinatie maakt het mogelijk om data van verschillende bedrijven in een standaardformaat te bundelen. Het potentieel om data te analyseren wordt dan eindeloos.

Het is allemaal onderdeel van de evolutie van Big Data. Voorheen kon je enkel de data binnen eenzelfde bedrijf bundelen. Data is het meest krachtige wapen dat bedrijven en overheden de dag van vandaag hebben. Wie over de meeste en beste data beschikt, kan de krachtigste middelen gebruiken.

De analyse van data is de volgende stap. Door middel van die analyse komt men bij artificiële intelligentie terecht.

What blockchain is doing is creating a multi-party business process that is moving out of email, phone calls, spreadsheets and into a single system with a single view on the data that all of the participants can rely upon and trust,” Aldus Kerner.

Bron: Coindesk

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)