Bitcoin beroert vele harten, zowel in positieve als negatieve zin. Maar je hebt er ook die daar tussenin zitten. Ze zeggen niet dat Bitcoin de beste belegging uit je leven is, maar raden het ook evenmin af om er in te beleggen. Mark Cuban behoort tot dat laatste kamp, en dit is zijn advies.

Miljardair en succesvolle ondernemer Mark Cuban zegt dat beleggers tot 10% van hun portefeuille mogen beleggen in risicovolle investeringen. Daar horen Bitcoin en Ethereum bij. De kunst om risicovolle investeringen met succes te beleggen, is door ervan uit te gaan dat je het geld al kwijt bent.

Wordt de investering een succes, dan zal je er veel plezier aan beleven. Eindigt de risicovolle investering op een fiasco, dan ben je enkel geld kwijt dat je niet nodig hebt.

Tony Robbins

Een andere miljardair, Tony Robbins, deelt die mening. Hij vergelijkt beleggen in Bitcoin met naar het casino gaan. Als je wint: fantastisch, maar wanneer je verliest ben je enkel geld kwijt dat je kan missen, aldus Robbins.

<< U leest alles over de cryptomarkt eerst op onze Facebook-pagina >>

Pro-Bitcoin

Wall Street analist Tom Lee daarentegen ziet nog veel meer potentieel voor Bitcoin. Volgens zijn modellen kan Bitcoin de komende jaren nog stijgen naar $25.000 of meer wanneer een te lage liquiditeit de koers nog hoger stuwt.

Ook value belegger Murray Stahl verwacht dat Bitcoin in de toekomst een groot deel van het fiatgeld zal vervangen. Hij ziet in de eerste en grootste cryptomunt de ‘ultieme value belegging’.

Anti-Bitcoin

Anderzijds zijn er ook nog tal van tegenstanders zoals JP Morgan CEO Jamie Dimon of miljardair Howard Marks die Bitcoin eerder zien als fraude of een piramide spel. Sentimentsbelegger Mark Hulbert ziet dan weer een kans van meer dan 80% voor een echte stevige Bitcoin Crash.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Bron: CNBC