De bitcoin is één van de meest rendabele investeringen op dit moment. Met een stijging van bijna 140 procent dit jaar, doet het de rendementen van andere activaklassen verbleken. De forse stijging is te danken aan de wereldwijde interesse van grote institutionele investeerders, hun honger is nog nooit zo groot geweest. Er is zelfs een miljardair die 25 procent van de totale voorraad van bitcoin wil opkopen.

De bitcoin doet het goed dit jaar, met een stijging tot bijna 9.000 dollar per digitale munt, is het één van de beste investeringen die je als belegger hebt kunnen doen. Dankzij de komst van betrouwbare handelsplatformen zoals Coinbase, Fidelity, Bitstamp en de bitcoin ETFs die er mogelijks aan komen, is het handelen in digitale munten eenvoudiger dan ooit tevoren.

Groot order

Los van deze financiële dienstverleners, zijn er ook OTC (Over-The-Counter) markten waarop je fiatgeld kan omwisselen in digitale munten. Enkele van deze OTC markten zijn populair bij de welbekende ‘whales’ op de cryptomarkt. Eén van deze OTC markten is The Dadiani Syndicate, een Londens handelsplatform dat kopers en verkopers met elkaar in contact brengt.

Oprichter Eleesa Dadiani is bijzonder tevreden met de manier waarop de zaken lopen tegenwoordig. Onlangs kwam er zelfs een order binnen van een anonieme koper met de opdracht om 25 procent van de totale voorraad aan bitcoin op te kopen, een kooporder van ongeveer 38 miljard dollar.

One of our clients approached us and said they were interested in acquiring 25% of all bitcoin currently available,” Dadiani said. “There are a number of entities who want to dominate the market.

Om dit order te kunnen voltooien, moeten er heel wat verkopers bereid zijn om hun posities van de hand te doen aan de biedprijs van de koper. De kans dat dit gigantisch order voltooid zal worden, is hoogst onwaarschijnlijk. Maar dat neemt niet weg dat er een groter koper actief is op de cryptomarkt.

A buyer of this size is going to push the price up to make this kind of accumulation even more expensive. There are ways to offset that kind of demand-based price increase but after a certain level there’s not much you can do to prevent it.

Mati Greenspan, analist bij eToro, ziet dit alvast als een bijzonder positief signaal. De trek in digitale munten is aan het toenemen en beleggers zijn opnieuw actief op de cryptomarkt. De vraag is nu welke richting de bitcoin zal kiezen, gaan we terug naar af of kan de digitale munt een pak hoger?

Bronnen: CCN

Foto: Marco Verch Professional – Flickr – CC BY 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven